Bienale neodvisnih Knoxville

knoxville image objave logos

Allstars: Bienale neodvisnih v Knoxvillu, TN

5. – 27. januar 2017
DENSO Gallery, Clayton Center for the Arts, Maryville College
Razstava je odprta od ponedeljka do petka med 9:00 in 18:00.

3. – 24. februar 2017
Arts & Culture Alliance, Knoxville
Odprtje razstave: Petek, 3. Februar ob 17:00
Razstava bo odprta od ponedeljka do petka med 9:00 in 17:00.

Bienale neodvisnih se s pregledno razstavo Allstars, ki je leta 2015 potekala pod okriljem Evropskega meseca kulture v Washingtonu, ponovno vrača v ZDA. S svojimi deli se bo predstavilo 43 avtorjev Bienala.

Razstava Allstars je bila razvita kot mobilna pregledna razstava vseh avtorjev sodelujočih na prvih štirih edicijah bienala neodvisnih. Prvič je bila postavljena v Washingtonu maja 2015 v soorganizaciji društva Tretaroka in Veleposlaništva Republike Slovenije v Washingtonu. Gostovanje Bienala v Washingtonu se je v otvoritvenem tednu udeležilo skoraj 4000 obiskovalcev. Razstava Allstars je bila v širšem obsegu predstavljena tudi v sklopu Bienala v Kinu Šiška.

Po Washingtonu je razstava poleti leta 2015 potovala na Finsko v Lahti, kjer je bila postavljena v galeriji Aila Seppälä v sklopu razstave vizualne poezije poimenovane Merkillinen, finskega interdisciplinarnega kolektiva Sanakuva. V letu 2016 je razstava gostovala tudi v Mariboru v prostorih GT22. V začetku 2017 pa se na povabilo dr. Lydie Mihelič Pulsipher, častne konzulke Slovenije v Tennesseeju, znova vrača v ZDA.

Dela slovenskih umetnikov bodo v Tennesseeju na ogled med 5. in 27. januarjem v Clayton Center for the Arts v Maryvillu in med 3. in 24. februarjem v Arts & Culture Alliance v Knoxwillu.
Obe razstavi predstavljata avtorje mlajše generacije, ki so med leti 2007 in 2013 sodelovali na Bienalu slovenske neodvisne ilustracije in ki ustvarjajo na obrobjih umetnosti, oblikovanja in sodobne ilustracije. Organizatorji želijo z razstavo Allstars spodbuditi odprt pogovor o sodobni umetnosti in kulturi in osvetliti pestro produkcijo slovenske sodobne ilustratorsko umetniško oblikovalske scene.

Projekt podpirajo:
Ministrstvo za zunanje zadeve – Veleposlaništvo Republike Slovenije v Washingtonu, Ministrstvo za kulturo RS, Konzulat Republike Slovenije v Tennesseeju, Kino Šiška in društvo Tretaroka.

Sodelujoči avtorji:
Ana Baraga, Anka Kočvar, Aphra Tesla, Biba Košemrl, Branislav Milošević, David Krančan, Davor Gromilović, Dušan Moldovar, Elena Fajt, Eva Lucija Kozak, Irena Ocepek, Janez Vreček, Jure Engelsberger, Kaja Kisilak, Katarina Vladimirov Young, Kitsch – Nitsch, Leon Zuodar, Luka Mancini, Luka Umek, M. Stropnik – N.Skušek, Matej Jarc, Matej Lavrenčič, Matija Medved, Miha Vrhunc, Milanka Fabjančič, Mina Arko, Mina Fina, NATAN, Neja Tomšič, nejaaka, Nejc Korenič, Nina Vrhovec-Multipraktik, Patricija Čičmir, Rok Marinšek, Rone, Saša Štucin, Suzana Bricelj, Špela Škulj, Tanja Semion, Teja Ideja, Urh Sobočan, Živa Moškrič, Zoran Pungerčar

Več info:
www.claytonartscenter.com/event/slovenian-independent-biennial
www.knoxalliance.com/the-slovene-independent-biennial